Geschiedenis

Sinds 1918 gewoon goed transport

Vakmanschap, kwaliteit en betrokkenheid zijn zaken die je mag verwachten bij een Van Eck.  Ons transportbedrijf begon in 1918 in Amerongen. Hendrik van Eck sr. bezorgde van daaruit zijn eerste vrachten met paard en wagen. Omstreeks 1920 schafte hij een T-Ford aan. Daarmee startte hij een bodedienst, met op de huif de nuchtere tekst: 
“H. van Eck, bode van Amerongen op Utrecht, Veenendaal en Rhenen” 

Deze T-Ford kunt u nu nog met enige regelmaat in Veenendaal zien rondrijden. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan in 1993 heeft Van Eck een originele T-Ford uit de jaren 20 opgebouwd met originele onderdelen en met de oorspronkelijke tekst uit 1920.

Bijna 100 jaar ervaring

In de loop der jaren breidde Van Eck in Amerongen uit met verschillende bodediensten en werd in 1961 de Eerste Veenendaalse Expeditie (EVE) overgenomen. Door toenemende groei van de activiteiten werd besloten de vestigingen Amerongen en Veenendaal in 1976 samen te voegen in een nieuw bedrijfspand in Veenendaal. Van Eck is een familiebedrijf dat van vader op zoon is overgegaan en waarbij de vierde generatie nu aan het roer staat. Met bijna 100 jaar geschiedenis kunnen wij gerust stellen dat we ervaren zijn. Dit merkt u als klant dan ook in onze aanpak. Wij zorgen er gewoon voor dat het vervoer van uw verzending perfect verloopt en dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.